آشنایی با فلسفه برای کودکان و نوجوانان(بخش دوم)-فلسفه برای کودکان و نوجوانان
آشنایی با فلسفه برای کودکان و نوجوانان(بخش دوم)
در این فرایند که نوعی کاوش جمعی است، کودکان یاد میگیرند که به افکار دیگران احترام گذاشته و آنها را خوب سنجیده و مورد نقد و بررسی قرار دهند و سپس بدون تقلید از دیگران، بهترینها را انتخاب کنند.
چنانچه قرآن کریم نیز در سوره زمر میفرماید: «بشارت باد به بندگانی که سخنان را میشنوند و از بهترین آنها پیروی میکنند.»
بنابراین اگر کودکان را با این روش پرورش دهیم، مطمئناً آینده درخشانی در انتظار آنها خواهد بود و مشکلات جوانان و جامعه تا حد زیادی رفع خواهد شد. چرا که کلید حل مشکلات، در تفکر صحیح و منطقی است.
از آنجا که انجام موفق هر برنامهای نیازمند بهرهگیری از تمهیدات لازم است، برای اجرای برنامه «فلسفه برای کودک» نیز ابزار مختلفی لازم است که مربی با مهارت خاص خود، از آنها بعنوان زمینهای برای برانگیختن تفکر کودکان استفاده میکند و به این ترتیب در شروع و ادامه بحث فلسفی، سعی میکند از آنها جهت رسیدن به این هدف استفاده کند و جذابترین و قابلدسترسترین ابزار برای این کار داستانهای فلسفی هستند،
چرا که داستان فلسفی بهراحتی میتواند کودک را جذب، و قدرت تخیل را در او بارور سازد. انتخاب داستان مناسب، هیجانات کودکان را برانگیخته و سؤالاتی در ذهن پویای آنان ایجاد می کند که زمینه را برای پرسش و بحث فراهم میکند. چنین داستانهایی میتواند با ایجاد حس همدلی، مؤثرترین روش برای هدایت کودکان به سمت هدف طرح «فلسفه برای کودکان» باشد.
لازم به ذکر است که نقش مربی در این پژوهش جمعی، بسیار حساس و مهم بوده و بدست آمدن این مهارت با آموزشهای خاص امکانپذیر میگردد.
برگرفته از سایت حکمت صدرا و کتب فلسفی